TINE KJØKKEN
Pavlova-rull med jorbær og lime
Ingredienser Slik gjør du det
Sett stekeovnen på 120 °C. Kle stekebrettet med bakepapir.
Bland limesaft og sukker i en kjele og kok ned til halv
mengde, avkjøl i kjøleskap.
MARENGSBUNN MARENGSBUNN
Pisk eggehviter til mykt skum med en elektrisk visp. Sørg
for at utstyret er helt rent for ellers blir ikke eggehviten stiv.
Tilsett eddik mens du pisker.
Bland sukker, maizena og vaniljesukker, og tilsett det gradvis
mens vispen går. Pisk til en blank, smidig og fast masse.
Se flere oppskrifter på www.tinekjøkken.no TINE KJØKKEN
1
ANTALL PORSJONER
8
6 stk
2 ts
4 dl
2 ts
1 ts
0,5 ts
2 dl
2 dl
3 dl
400 g
6
romtempererte eggehviter
hvitvinseddik
sukker
maizena
vaniljesukker
matchapulver (kan sløyfes)
limesaft
sukker
TINE Kremfløte
jordbær
kirsebærblomster
ANNONSE
Bruk en slikkepott og smør marengs jevnt utover bakepapiret.
Sikt over matchapulver.
2
3
4
LIMESIRUP 5 Senk temperaturen i ovnen til 90 °C. Stek marengs i ca. 12
minutter. Avkjøl til lunken, snu over på et annet stykke bakepapir
og dra det øverste bakepapiret forsiktig av.
FYLL OG TOPPING
6 Pisk kremfløte til stiv krem og del jordbær i skiver. Fordel
pisket krem på bunnen, men la det være igjen til topping. La
5 cm på den ene enden være uten krem. Fordel mesteparten
av jordbærene utover, tull sammen og legg over på
serveringsfat med skjøten ned.
7 Pynt toppen med pisket
krem, jordbær, kirsebærblomster
eller andre
spiselige blomster og limesirup.
Server med en gang.
TINE Produk t k atalog 2020 • Side 33